Of het nu over schermtijd gaat, het uur om thuis te komen, eten of zakgeld: verschillende meningen binnen een gezin zijn heel erg normaal. Dit verschil mag er zijn en kan zelfs tot overeenstemming leiden.

Hoe je dat doet, ontdek je tijdens de online cursus die VCOK ontwikkelde. We organiseren de cursus in het voorjaar van 2023 exclusief voor GO! ouders met kinderen van 12 tot en met 14 jaar (1ste en 2de middelbaar).

Met een concreet stappenplan bij de hand, leer je samen met je gezinsleden snel tot een beslissing te komen. Het gaat hierbij niet over conflicten oplossen, maar over afspraken maken die door alle gezinsleden gedragen worden. Door deze onderhandelingsmethode slaag je er als ouder in rekening te houden met wat iedereen belangrijk vindt.

Opbouw van de cursus:
• De cursus bestaat uit 5 sessies waarin vooral heel praktijkgericht gewerkt en geoefend wordt.
• Ter voorbereiding van elke sessie ontvang je een video en bijkomende literatuur waarin de theorie uitgelegd en gekaderd wordt.
• Tijdens de cursus vragen we je om thuis concreet aan de slag te gaan met de opgedane kennis en vaardigheden door het organiseren van twee familievergaderingen. Hierover koppel je samen met de andere ouders terug tijdens de online ontmoetingen.

Praktisch: 
• Indien organisatorisch haalbaar, starten we met een fysiek ontmoetingsmoment om elkaar beter leren kennen. De 4 daaropvolgende sessies vinden online plaats via Zoom.
• 5 sessies: donderdag 16/02, 02/03, 16/03, 30/03 en dinsdag 18/04, telkens van 19.30 tot 21 uur.
• Aantal deelnemers: tussen de 6 à 8. 
 
Heb je vragen?
Neem contact op met Ellen Buntinx van VCOK via 0483 63 43 85 of ellen@vcok.be.
 

Dag en uur

do 16/02/23 | 19u30 -  21u30
Inschrijven

Begeleider

Anouk Pieters
Bart Libbrecht

Plaats

Via internet
op je eigen pc, of tablet

Bijdrage

Gratis

Code

23/SB/01

In samenwerking met

Go! Ouders

NIEUWDat ouders en hun kinderen vertrouwd raken met het idee dat conflict normaal is en dat je met creatief zoeken naar gemeenschappelijke bekommernissen en een win-win samen regelingen kan treffen, is zonder meer belangrijk.