Dat lust ik heel heel graag

Wanneer je denkt aan kinderen en eten, komen er ongetwijfeld verschillende beelden in je hoofd. Zoals de gezichten die kinderen maken wanneer ze voor de eerste keer een bepaalde smaak proeven of iets met een andere textuur dan ze gewend zijn.
In deze vorming staan we stil bij de eet- en smaakontwikkeling van jonge kinderen. We gaan vooral in op hoe eten proeven is en verkennen beïnvloedende en stimulerende factoren.
Wat is nu eigenlijk een fijne manier om kinderen iets te laten proeven? Hoe zorg je er voor dat er tijdens het eten ook verbinding tussen jou en de kinderen en de kinderen onderling ontstaat? Welke kleine impulsen kunnen er tijdens het eten voor zorgen dat kinderen zich gezien en gehoord voelen? Hoe kan je kinderen actief laten participeren? En hoeveel keer moeten kinderen nu eigenlijk iets proeven voor ze weten of ze het lusten? Op al deze vragen gaan we in.
Je maakt onder andere kennis met de DVD ‘Dat lust ik héél héél graag’ over hoe eten in de kinderopvang en gezellig samen zijn synoniemen kunnen zijn van elkaar én hoe de eet- en smaakontwikkeling positief kan gestimuleerd worden.

Deze vorming kan je enkel volgen als werknemer van Paritair Comité 331. De vorming is gratis dankzij het Sociaal Fonds voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector.


Dag en uur

ma 18/03/24 | 09u30 - 12u30
INSCHRIJVEN

Begeleider

Charlotte Matton

Plaats

De Blauwput
Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven

Bijdrage

Gratis

Code

331-24HG1

In samenwerking met

VIVO