Verhalen vind je in elke cultuur en in elke tijd terug. Samen luisteren naar verhalen, vertellen en fantaseren verbindt mensen met elkaar.
‘Vers verzonnen verhaal’ vertrekt vanuit het idee dat iedereen talenten heeft die we op een gemoedelijke manier kunnen samenbrengen om zo tot nieuwe creaties komen. Dit co-creatief project brengt families met een diverse achtergrond samen en laat hen de kracht van verhalen in woord en beeld ontdekken.
‘Vers verzonnen verhaal’ nodigt (groot)ouders en kinderen uit om samen een creatief proces aan te gaan waarbij we steeds voortwerken op elkaars ideeën. We verzinnen, luisteren, tekenen, vertellen ….

Het project benadert diversiteit op een positieve manier wat ervoor zorgt dat (groot)ouders en kinderen diverse aspecten van hun identiteit, (groot)ouder zijn, kindertijd, leefwereld, moedertaal … erkend en gewaardeerd weten. Dit zorgt voor verbinding binnen een gezin en tussen de deelnemende gezinnen onderling.

Programma
‘Vers verzonnen verhaal’ is een workshop van een halve dag (2,5 à 3 uur) die bestaat uit 3 stappen:
Stap 1: Verzinnen en/of schrijven
Stap 2: Tekenen en collage
Stap 3: Vertellen
We voorzien een korte pauze na stap 1.

Begeleiding
Veerle Derave, educatief medewerker bij VCOK en tegelijkertijd schrijfster, illustratrice en verteller, begeleidt de workshop. Ze leert de gezinnen ondertussen enkele kneepjes van het vak waarmee ze thuis nog verder aan de slag kunnen gaan.

Voor wie?
Tijdens deze workshop gaan (groot)ouders en kinderen samen aan het creëren, omdat dit verbindend werkt tussen de generaties. Er kunnen per gezin meerdere kinderen en (groot)ouders deelnemen met een minimum van 1 kind en 1 volwassene per gezin.
De kinderen zijn tussen 6 en 12 jaar oud. Op de leeftijd van de volwassenen staat geen grens.

De workshop kan georganiseerd worden voor een groep van minimum 6 en maximum 15 deelnemers.
Aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Naam:
Voornaam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Organisatie:
Locatie:
Doelpubliek:
Voorstel datum:
Toelichting:
 

NIEUW