Seksueel gedrag van kinderen*

Kinderen komen regelmatig in aanraking met seksualiteit, op internet, op school en op TV. Ze spelen doktertje, ze kussen, ze praten erover. Dit is perfect normaal. Betekent dit dan dat je kinderen hun gang maar moet laten gaan? In geen geval. Je kan kinderen aanleren welk seksueel gedrag oké is en welk seksueel gedrag minder oké of grensoverschrijdend is. In deze vorming reiken we criteria aan die kunnen helpen om seksueel gedrag van kinderen goed in te schatten en er gepast op te reageren.

Deze online vorming heeft 3 onderdelen:
- Een filmpje: het team krijgt een persoonlijke link om de vorming online te bekijken op een moment dat hen het beste past. De VCOK-medewerker geeft er toelichting en inspiratie.
- Een opdrachtenfiche met verschillende opdrachten die het team zelfstandig kan doen tijdens en na het bekijken van de opname.
- Een online bespreking tijdens een Zoomsessie met de VCOK-medewerker op een afgesproken tijdstip. Daarin kan je vragen stellen, extra toelichting krijgen, casussen bespreken en feedback krijgen op de uitgewerkte opdrachten en het actieplan voor de praktijk.

 

Prijs op aanvraag.Deze cursus aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Organisatie:
Plaats:
Verantwoordelijke:
Periode:
Telefoon:
E-mail:
Doelpubliek:
Wanneer:
 

Begeleider

Jef Scheirlinck