Spelkoffers maken*

In deze vorming zoomen we in op het spel van kinderen en hoe je als begeleider diverse spelimpulsen kan geven en boeiende spelkoffers kan samenstellen. Je krijgt een heleboel inspirerende voorbeelden over prikkelende materialen. Met de pedagogische ideeën van Loris Malaguzzi als inspiratie, onderzoeken we welke spelkoffers echt kunnen inspelen op de interesses van kinderen. Ook de verschillende ervaringsgebieden (MeMoQ) komen aan bod. Na deze vorming heb je heel wat nieuwe inzichten en plannen voor concrete spelkoffers in jouw praktijk.

Deze online vorming heeft 3 onderdelen:
- Een filmpje: het team krijgt een persoonlijke link om de vorming online te bekijken op een moment dat hen het beste past. De VCOK-medewerker geeft er toelichting en inspiratie.
- Een opdrachtenfiche met verschillende opdrachten die het team zelfstandig kan doen tijdens en na het bekijken van de opname.
- Een online bespreking tijdens een Zoomsessie met de VCOK-medewerker op een afgesproken tijdstip. Daarin kan je vragen stellen, extra toelichting krijgen, casussen bespreken en feedback krijgen op de uitgewerkte opdrachten en het actieplan voor de praktijk.

 

Prijs op aanvraag.Deze cursus aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Organisatie:
Plaats:
Verantwoordelijke:
Periode:
Telefoon:
E-mail:
Doelpubliek:
Wanneer:
 

Begeleider

Annelies Roelandt
Ann-Sophie Dhaenens