Buitenruimte en buitenspel*

Buitenspel verrijkt de ervaringswereld van kinderen. Buiten kunnen kinderen op verkenning gaan, hun grenzen verleggen en hun mogelijkheden ontdekken. Een goed ingerichte en gevarieerde buitenruimte en bijzondere aandacht voor spelprikkels buiten zijn daarbij van belang.
In deze vorming krijg je heel wat ideeën, tips en praktijkvoorbeelden om dit in de praktijk te brengen. Je doet ook inzichten op over dimensie 5 ‘Omgeving’ van het zelfevaluatie-instrument MeMoQ.

Deze online vorming heeft 3 onderdelen:
- Een filmpje: het team krijgt een persoonlijke link om de vorming online te bekijken op een moment dat hen het beste past. De VCOK-medewerker geeft er toelichting en inspiratie.
- Een opdrachtenfiche met verschillende opdrachten die het team zelfstandig kan doen tijdens en na het bekijken van de opname.
- Een online bespreking tijdens een Zoomsessie met de VCOK-medewerker op een afgesproken tijdstip. Daarin kan je vragen stellen, extra toelichting krijgen, casussen bespreken en feedback krijgen op de uitgewerkte opdrachten en het actieplan voor de praktijk.

 

Prijs op aanvraag.Deze cursus aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Organisatie:
Plaats:
Verantwoordelijke:
Periode:
Telefoon:
E-mail:
Doelpubliek:
Wanneer:
 

Begeleider

Annelies Roelandt
Ann-Sophie Dhaenens