Actueel

13/06/2018: VCOK als klankbord bij fusie

Op 1 januari 2019 smelten 15 gemeenten samen tot 7 fusiegemeenten. Bij een fusie komt heel wat kijken, verschillende diensten moeten immers zoeken naar een nieuwe manier van werken. VCOK geeft hierbij de nodige ondersteuning. We helpen betrokken IBO's en kinderopvang bij het schrijven van hun fusieverhaal.
lees meer ...13/06/2018: Zomerpromo creatieve workshops

Ouders en kinderen samen een leuke tijd laten beleven? Daar zijn onze creatieve en actieve workshops voor. Voorlezen, bewegen met je peuter of  tipi's bouwen met kleuters en oudere kinderen, het zijn maar enkele voorbeelden van wat we te bieden hebben.
lees meer ...12/06/2018: Communicatiemedewerker en websitebeheerder gezocht!

Samen met Steunpunt Adoptie vzw zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker en websitebeheerder. Steunpunt Adoptie vzw organiseert de voorbereiding op adoptie, geeft adoptiespecifieke vorming en bouwt mee aan een laagdrempelig nazorgaanbod. Ze zijn net als wij gelegen te Gent.
lees meer ...

06/06/2018: Freelancersbijeenkomst: supervisie over meningsverschillen

Op donderdagavond 11 oktober organiseren we opnieuw een info- en ontmoetingsavond voor onze freelance medewerkers. Op de agenda staat een supervisie- en infomoment over omgaan met meningsverschillen.
lees meer ...23/03/2018: Buggy tours

Met een peuter of baby naar het museum, voor heel wat ouders niet meteen een optie bij het plannen van een leuke gezinsactiviteit. Maar er valt zoveel te beleven in een museum, ook voor de allerjongsten. Vanuit dit idee ontstonden de buggy tours: rondleidingen in musea op maat van kinderen tussen 0 en 4 jaar én hun ouders of grootouders. Tijdens de krokusvakantie organiseerden 13 musea buggy tours in kader van het event Krokuskriebels van de Gezinsbond.
lees meer ...13/03/2018: Webinars over seksuele opvoeding

In het kader van de Week van de Lentekriebels (12 tot 16 maart) organiseren we samen met Sensoa 4 gratis online lezingen (webinars) over relationele en seksuele opvoeding. Ben je leraar, ouder of gewoon geïnteresseerd in de seksuele opvoeding van kinderen en jongeren? Mis deze kans niet om een expert aan het woord te horen. En om zelf ook vragen te kunnen stellen.
lees meer ...

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod