actueel

      

November 2018: Gratis webinars rond  autoriteit

Registreer je vandaag nog om op 5, 11, 19 en 26 november de gratis webinars te kunnen volgen. Verschillende experts zoals Jürgen Peeters, Nina Mouton, Claire Wiewauters, Kim Coornaert en Isolde Vandevelde laten hun licht schijnen over afgestemd ouderschap, het budget in handen van je kind en onvoorwaardelijk ouderschap bij jonge kinderen.
Ontdek hier de webinars.

         

12 oktober 2018: Dag van de Kinderbegeleider

Ze richten knusse hoekjes in zodat kinderen zich veilig en goed voelen. Ze verzinnen de leukste activiteiten en geven speelimpulsen. Ze verzorgen, luisteren en troosten. Ze maken tussendoortjes klaar en geven complimentjes. Kinderbegeleiders in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of als onthaalouders zijn partners in de opvoeding.
Lees hier hoe de Dag van de Kinderbegeleider hen bedankt.

       
 

05/10/2018: Manifest voor familievriendelijke cultuurhuizen

Alle families hebben het recht om te genieten van cultuur. Maar ze voelen zich altijd helemaal op hun gemak in een bib of een museum. Daarom lanceerde publiq - in samenwerking met VCOK - vandaag het Inclusieve Familiemanifest, een campagne rond familievriendelijkheid in de cultuursector.
Het Familiemanifest bekijken en ondertekenen kan hier.13/06/2018: VCOK als klankbord bij fusie

Op 1 januari 2019 smelten 15 gemeenten samen tot 7 fusiegemeenten. Bij een fusie komt heel wat kijken, verschillende diensten moeten immers zoeken naar een nieuwe manier van werken. VCOK geeft hierbij de nodige ondersteuning. We helpen betrokken IBO's en kinderopvang bij het schrijven van hun fusieverhaal.
lees meer ...13/06/2018: Zomerpromo creatieve workshops

Ouders en kinderen samen een leuke tijd laten beleven? Daar zijn onze creatieve en actieve workshops voor. Voorlezen, bewegen met je peuter of  tipi's bouwen met kleuters en oudere kinderen, het zijn maar enkele voorbeelden van wat we te bieden hebben.
lees meer ...12/06/2018: Communicatiemedewerker en websitebeheerder gezocht!

Samen met Steunpunt Adoptie vzw zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker en websitebeheerder. Steunpunt Adoptie vzw organiseert de voorbereiding op adoptie, geeft adoptiespecifieke vorming en bouwt mee aan een laagdrempelig nazorgaanbod. Ze zijn net als wij gelegen te Gent.
lees meer ...

06/06/2018: Freelancersbijeenkomst: supervisie over meningsverschillen

Op donderdagavond 11 oktober organiseren we opnieuw een info- en ontmoetingsavond voor onze freelance medewerkers. Op de agenda staat een supervisie- en infomoment over omgaan met meningsverschillen.
lees meer ...23/03/2018: Buggy tours

Met een peuter of baby naar het museum, voor heel wat ouders niet meteen een optie bij het plannen van een leuke gezinsactiviteit. Maar er valt zoveel te beleven in een museum, ook voor de allerjongsten. Vanuit dit idee ontstonden de buggy tours: rondleidingen in musea op maat van kinderen tussen 0 en 4 jaar én hun ouders of grootouders. Tijdens de krokusvakantie organiseerden 13 musea buggy tours in kader van het event Krokuskriebels van de Gezinsbond.
lees meer ...13/03/2018: Webinars over seksuele opvoeding

In het kader van de Week van de Lentekriebels (12 tot 16 maart) organiseren we samen met Sensoa 4 gratis online lezingen (webinars) over relationele en seksuele opvoeding. Ben je leraar, ouder of gewoon geïnteresseerd in de seksuele opvoeding van kinderen en jongeren? Mis deze kans niet om een expert aan het woord te horen. En om zelf ook vragen te kunnen stellen.
lees meer ...

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod